ALUM inovează în privința măsurilor de prevenire a efectelor COVID-19

Lun, 06/29/2020 - 12:25

 

•  Compania a realizat un dezinfectant lichid pentru mâini folosind ingrediente achiziționate local

•   Noul produs este în curs de a obține avizul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” înainte de a fi produs și utilizat intern

•   Protocoale și proceduri de siguranță suplimentare au fost puse în aplicare de la debutul crizei sanitare pentru a asigura continuitatea activității și sănătatea angajaților 

Tulcea, 29 iunie 2020 - ALUM S.A. (BVB, segmentul ATS - AeRO: BBGA), singurul producător de alumină calcinată din România, a continuat să se concentreze asupra sănătății și siguranței angajaților săi și asupra comunității unde își desfășoară activitatea prin implementarea de măsuri extinse și complexe.  În plus, dezinfectantul lichid pentru mâini dezvoltat în Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare al ALUM pe baza ghidului de producție locală al Organizației Mondiale a Sănătății a trecut testele de activitate bactericidă și fungicidă ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și așteaptă avizul din partea comisiei de avizare a produselor biocide.

„Continuăm să fim precauți în fața efectelor crizei sanitare prin implementarea unor măsuri interne suplimentare de prevenire a efectelor COVID-19, dar și prevăzători, prin crearea unor noi instrumente proprii de protejare a personalului și pentru a asigura condiții de muncă sigure și continuitatea operațiunilor noastre”, a declarat Gheorghe DOBRADirector General ALUM. „Cu toate acestea, măsurile noastre au vizat nu numai angajații și clienții, dar și întreaga comunitate. Astfel, echipa noastră de cercetare și dezvoltare a dezvoltat dezinfectantul lichid pentru mâini care este în proces de obținere a aprobărilor de la autoritățile competente. Ne propunem să producem intern suficient dezinfectant pentru necesarul Companiei și pentru siguranța angajaților și a partenerilor noștri”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

Pentru a-și proteja angajații, ALUM a furnizat echipamente medicale și de protecție, a dezinfectat și igienizat constant toate zonele comune, a implementat schimburi de lucru alternative/ rotative pentru a minimiza interacțiunea și programe de lucru de acasă pentru angajații care își pot desfășura activitatea de la distanță. Mai mult, Compania a fost printre primele din România care a instalat perdele dezinfectante și scanere de temperatură în punctele de acces.

Pentru a asigura funcționarea în condiții de siguranță și în parametri normali, ALUM a activat Planul de Continuitate a Afacerii, realizând în același timp numeroase simulări în care unul sau mai mulți angajați ar fi infectați cu COVID-19.

De asemenea, producătorul de alumină a donat 100.000 RON Spitalului Județean Tulcea pentru echipamente de protecție și medicale, medicație antivirală, aparate de ventilație mecanică și monitorizare a funcțiilor vitale, sprijinind astfel eforturile autorităților de a combate răspândirea virusului COVID-19.

În prezent, conducerea ALUM observă îndeaproape evoluția pandemiei și toate directivele și îndrumările din partea Guvernului României și a organizațiilor internaționale pentru a oferi cele mai bune și sigure condiții angajaților, furnizorilor și clienților săi.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

www.alum.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Despre:

ALUM

ALUM este singurul producător român de alumină calcinată, utilizată pentru producția de aluminiu și are o rafinărie de alumină cu o capacitate de producție de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este furnizată atât pe piața internă către ALRO S.A., parte a grupului Vimetco, cât și internațional. ALUM este listată la Bursa de Valori București din decembrie 1997 pe platforma RASDAQ și a migrat către segmentul ATS, categoria AeRO în mai 2015. Acțiunile sale sunt tranzacționate sub simbolul „BBGA”.

Grupul ALRO

 ALRO S.A. și filialele sale sunt denumite în mod colectiv ''Grupul ALRO'' sau “Grupul”. Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: Alro S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea minieră de extracție de bauxită, Vimetco Extrusion S.R.L. – procesator produse extrudate, Conef S.A. – administrarea portofoliului de acțiuni ale Alro, Global Aluminium Ltd. - entitate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.  

Hide URL: 
Show URL