ALUM investește în reducerea consumului de energie

Mar, 10/23/2018 - 10:46
  • Program total de investiții pentru anul 2018 de 14,4 milioane de dolari, din care 1,7 milioane de dolari în programe specifice pentru creșterea eficienței energetice
  • În ultimii șapte ani, ALUM a redus consumul de gaze naturale cu 28%, în timp ce consumul de energie electrică a scăzut cu 19% în ultimii cinci ani

Tulcea, 23 octombrie 2018 - ALUM S.A. (BVB, segmentul ATS – AeRO: BBGA, “Compania” sau “ALUM”), singurul producător de alumină calcinată din România, continuă programul de modernizare, investind, în acest an, 14,4 milioane de dolari în măsuri pentru protecția mediului, procese tehnologice, reducerea consumului specific de abur, electricitate și materii prime, precum și în diversificarea producției. Pe lângă modernizarea tehnologică cu impact direct asupra consumurilor specifice, Compania are un program de 1,7 milioane de dolari pentru creșterea eficienței energetice.

"Avem o strategie de îmbunătățire continuă pentru ALUM, care vizează creșterea eficienței operaționale, concentrându-ne atât pe diversificarea portofoliului de produse, cât și pe reducerea amprentei industriale prin eficiență energetică și programele ecologice",a spus Gheorghe Dobra, CEO ALUM. "Am înregistrat rezultate bune în reducerea consumului de energie electrică și gaze în ultimii cinci ani și continuăm să investim în cele mai bune tehnologii disponibile, care vor sprijini în continuare obiectivele noastre de îmbunătățire a consumurilor specifice, care vor avea, de asemenea, un impact ecologic pozitiv, și de creștere a competitivității generale a operațiunilor", a adăugat Gheorghe Dobra.

În acest an, ALUM continuă implementarea unei serii de modernizari incluzând montarea de arzatoare cu gaz natural la Cazanul nr. 1, prin achiziționarea și instalarea unui sistem de ardere cu NOx redus pe cazanul C2Ap1, optimizarea liniilor de abur și instalarea de oale de condens la două baterii de leșiere. În plus, Compania modernizează instalațiile electrice de 6 kV și instalează dispozitive convertoare de frecvență pentru a crește eficiența energetică.

Aceste măsuri care implică utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile, fac parte dintr-un program complex, pe care ALUM l-a derulat în ultimii ani și care are rezultate directe asupra parametrilor energetici. Ca atare, rafinăria de alumină a reușit să scadă consumul specific de energie termică la cazanele de producere a aburului tehnologic cu aproximativ 41%, în ultimii 12 ani, în timp ce consumul de gaze naturale a scăzut cu 28%, în ultimii șapte ani. Punerea în funcțiune a sistemelor de cogenerare de înaltă eficiență a condus, de asemenea, la reducerea cu 19% a consumului de energie electrică, în ultimii cinci ani. Consumul de apă industrială a scăzut, la rândul său, de aproape șase ori, în ultimii opt ani.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Despre:

ALUM

ALUM este singurul producător de alumină calcinată din România, utilizată pentru obținerea aluminiului, și deține o  ărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de Companie este livrată, atât pe piaţa internă către ALRO S.A., parte a Grupului Vimetco, precum şi la export. Acţiunile companiei ALUM sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti din 1997 .

Grupul ALRO

ALRO S.A. și filialele sale sunt denumite în mod colectiv ''Grupul ALRO'' sau “Grupul”. Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: Alro S.A. - producătorul de aluminiu, ALUM S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea minieră de extracție de bauxită, Vimetco Extrusion S.R.L. – procesator produse extrudate, Conef S.A. – administrarea portofoliului de acțiuni ale Alro, Global Aluminium Ltd. - entitate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

 

                 Președinte Consiliu de Administrație / Director General                  Director Financiar

                                  Gheorghe DOBRA                                                  Mihaela DURALIA

Hide URL: 
Show URL