Vimetco a finalizat lista scurtă pentru construcţia termocentralei de la Alum

Mie, 04/18/2012 - 10:47

 

  • Trei companii internaţionale selectate pentru lista scurtă, din şapte participanţi
  • Capacitate de 250 MW, în cogenerare
  • Construcţie în perimetrul rafinăriei de alumină Alum Tulcea

Amsterdam, 18 aprilie 2012 – Vimetco NV (LSE: VICO), producător global de aluminiu primar şi procesat, a anunţat lista scurtă a contractorilor pentru construcţia propriei termocentrale la Tulcea. Proiectul este implementat de Vimetco Power România, o companie din cadrul Grupului Vimetco şi constă în construirea unei termocentrale în cogenerare cu o capacitate de 250 MW la Alum Tulcea cu posibilitatea de finanţare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, precum şi a unor bănci comerciale.

Cele trei companii selectate pentru negocierile privind construcţia termocentralei sunt un consorţiul format din Itochu & Hyundai, Metka şi Siemens. Negocierile se vor finaliza până la sfârşitul lunii mai 2012.

„Plănuim să construim o termocentrală în cogenerare, care va furniza electricitate pentru Alum şi parţial pentru Alro, abur pentru Alum şi apă caldă pentru sistemul de încălzire al oraşului”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Vimetco. „Unitatea va respecta toate cerinţele Uniunii Europene referitoare la tehnologie, protecţia mediului, sănătate şi siguranţa muncii”, a adăugat Dobra.

Termocentrala va produce energie şi abur pentru Alum, va respecta cerintele de siguranţă energetică ale organizaţiei şi va creşte eficienţa energetică. Ca parte a proiectului, sistemul centralizat de încălzire al oraşului Tulcea va primi apă caldă.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

 

Florenţa Ghiţă
Premium Communication
Bucureşti
Telefon +40 (0) 21 411 01 52
Email florenta.ghita@premiumpr.ro
 

Despre Alum
Alum este o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este livrată pe piaţa internă către Alro SA, parte a Grupului Vimetco, precum şi la export. Acţiunile companiei Alum sunt cotate la Bursa de la Bucureşti din 1997.
 

Despre Vimetco

Vimetco N.V. este un producător din aluminiu primar şi procesat, integrat pe verticală cu operaţiuni în China, România şi Sierra Leone, având sediul în Olanda. Vimetco NV controlează o capacitate de producţie anuală a aluminiului electrolitic de 1,1 milioane de tone, 340.000 de tone de aluminiu procesat, 600.000 tone de alumină, 1,7 milioane de tone de bauxită, 2,25 milioane tone de cărbune, 7,9 milioane de MWh electricitate şi 318.000 tone de anozi. Acţiunile Vimetco sunt listate la Bursa de la Londra (LSE: VICO). www.vimetco.com