Vimetco reporneşte Alum după un program de modernizare şi retehnologizare

Vin, 10/09/2009 - 10:31

Amsterdam, 9 octombrie 2009 - Vimetco, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, anunţă redeschiderea Alum Tulcea. Rafinăria de alumină a implementat un program de modernizare şi retehnologizare, început în februarie 2007. De asemenea, compania a angajat 470 de persoane, în prezent numărul salariaţilor ajungând la 600.

“Vimetco continuă strategia sa pe termen lung, în ciuda actualului context economic mondial. Un element cheie al acestei strategii îl reprezintă integrarea pe verticală a operaţiilor grupului, prin controlul întregului lanţ de producţie, de la bauxită până la produse cu valoare adăugată mare. Alum va livra necesarul de materie primă către Alro, oferind siguranţa în alimentarea cu alumină şi, astfel, susţinând producţia continuă de aluminiu a combinatului”, a declarat Frank Mueller, CEO Vimetco.

Compania a înlocuit o parte din echipamentele existente pentru eficientizarea producţiei şi pentru conformare cu normele europene pentru protecţia mediului. După aplicarea programului de retehnologizare, fluxul tehnologic a fost optimizat, rezultând costuri competitive de producţie.


Pentru mai multe informaţii contactaţi:

Florenta Ghita
Premium Communication Bucureşti 
Telefon +40 (0)21 411 01 52
Mobil +40 740 063 116
Email florenta.ghita@premiumpr.ro


Despre Alum

Alum Tulcea este companie deţinută de Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est. Alum are o capacitate de rafinare a aluminei de 600.000 tone pe an.
Acţiunile Alum sunt cotate la Bursa de la Bucureşti din 1996.