ALUM își reafirmă sprijinul pentru comunitatea locală printr-o donație de 100.000 RON către Spitalul Județean de Urgență Tulcea

Lun, 03/01/2021 - 08:51

 • Donația va fi utilizată pentru a asigura siguranța activității zilnice a personalului medical prin achiziționarea de dispozitive medicale, consumabile și pentru dotarea cu echipamente specifice de prevenire a incendiilor, care pot fi utilizate în situații de urgență 

  Grupul ALRO a susținut comunitățile și instituțiile locale și naționale încă din fazele incipiente ale crizei sanitare și până în acest moment au fost realizate donații de peste 1.000.000 RON organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

  Pe plan intern, ALUM a luat toate măsurile esențiale pentru protejarea sănătății și siguranței angajaților săi și a implementat multiple protocoale complexe pentru prevenirea și atenuarea efectelor COVID-19 în locațiile sale 

Tulcea, 1 martie 2021 - ALUM S.A. (BVB, segmentul ATS - AeRO: BBGA), singurul producător de alumină calcinată din România, continuă susținerea eforturilor de prevenire și atenuare a efectelor COVID-19 prin donarea a 100.000 RON către Spitalul Județean de Urgență Tulcea. Această acțiune este parte a obiectivelor pe termen lung de responsabilitate socială ale Companiei privind susținerea comunităților locale. 

„De la debutul pandemiei am susținut și vom susține cu aceeași convingere eforturile personalului medical în lupta împotriva pandemiei COVID-19”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General ALUM. „Depășirea cu bine a acestei crize sanitare fără precedent poate fi făcută doar pas cu pas, prin consecvență și implicarea întregii societății, de aceea vom continua să oferim sprijinul necesar comunităților și instituțiilor locale implicate în combaterea acestei pandemii”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

Similar donațiilor recente realizate la nivelul Grupului către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Dr. Victor Babeș și Fundația Prof. Dr. Matei Balș, sprijinul financiar de 100.000 RON acordat Spitalului Județean de Urgență Tulcea va fi utilizat pentru asigurarea bunei desfășurări a activității zilnice a personalului medical prin achiziționarea de echipamente medicale și consumabile, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță și securitate a actului medical prin creșterea măsurilor de prevenire a incendiilor și achiziționarea de echipamente specifice necesare situațiilor de urgență.

Anul trecut, ALUM a sprijinit comunitatea locală donând 100.000 RON Spitalului Județean Tulcea pentru achiziționarea de echipamente medicale și de protecție, medicamente antivirale, dispozitive de ventilație mecanică și monitorizarea funcțiilor vitale, iar în decembrie 2020 a donat trei ventilatoare non-invazive cu oxigen cu debit mare în valoare de 73.500 RON, necesare pentru tratarea pacienților cu simptome severe cauzate de COVID-19.

ALUM este parte a Grupului ALRO, care a susținut eforturile comunităților și instituțiilor implicate în prevenirea și atenuarea efectelor pandemiei prin donații de peste 1.000.000 RON, constând în bani, echipamente medicale și de protecție. De asemenea, în cadrul Companiei și al Grupului, au fost puse în aplicare protocoale și proceduri complexe pentru continuarea activității în siguranță, la parametri normali, asigurând astfel un lanț de distribuție complet funcțional.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

www.alum.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Despre:

ALUM

ALUM este singurul producător de alumină calcinată din România și face parte din Grupul ALRO. Alumina calcinată este utilizată pentru obținerea aluminiului, iar ALUM deține o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de Companie este livrată atât pe piaţa internă către ALRO S.A., precum şi internațional. Acţiunile companiei ALUM sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti din 1997. 

Grupul ALRO

ALRO S.A. și filialele sale sunt denumite în mod colectiv ''Grupul ALRO'' sau “Grupul”. Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: Alro S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea minieră de extracție de bauxită, Vimetco Extrusion S.R.L. – procesator produse extrudate, Conef S.A. – administrarea portofoliului de acțiuni ale Alro, Global Aluminium Ltd. - entitate de tip holding și Bauxite Marketing Ltd. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

Hide URL: 
Show URL