ALUM crește eficiența energetică și gradul de automatizare al fabricii printr-o nouă investiție de 3,673 milioane USD

Mie, 02/03/2021 - 10:58

• ALUM continuă programul de dezvoltare sustenabilă și creștere a competitivității Companiei prin finalizarea proiectului de modernizare a instalației de filtrare

• Compania urmărește, prin cea mai recentă investiție, creșterea calității produselor, a eficienței energetice și a siguranței locului de muncă pentru angajați, precum și reducerea costurilor cu mentenanța și a emisiilor

• ALUM intenționează să continue programul de investiții printr-o nouă etapă și proiecte punctuale care se vor desfășura în perioada 2021-2025

Tulcea, 3 februarie 2021- ALUM S.A. (BVB, segmentul ATS - AeRO: BBGA), singurul producător de alumină calcinată din România, continuă strategia de dezvoltare eco-eficientă și sustenabilă prin finalizarea unei investiții de 3,673 milioane USD în modernizarea și creșterea performanței și a capacității de filtrare a instalației Filtrarea Roșie.

„Prin proiectele implementate în perioada recentă am dovedit că rămânem fideli și consecvenți strategiei de dezvoltare durabilă asumată în ultimii 15 ani, prin care urmărim creșterea competitivității, optimizarea producției și continuitatea activității prin utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile la nivel mondial”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General ALUM. „Transformarea instalației de filtrare într-una de ultimă generație reprezintă cea mai recentă investiție în automatizarea proceselor, îmbunătățirea controlului asupra acestora și creșterea calității produselor pentru a depăși așteptările clienților”, a adăugat Gheorghe DOBRA.

Proiectul de 3,673 milioane USD a constat în achiziționarea și implementarea a patru filtre verticale de ultimă generație care au înlocuit cele 26 de filtre Kelly existente. Investiția crește eficiența energetică prin reducerea consumului de energie electrică și de gaze naturale, reducerea consumului de apă industrială și a emisiilor. În plus, automatizarea întregului proces de filtrare contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă și a securității și siguranței angajaților, precum și a controlului asupra procesului de filtrare, având un efect direct asupra creșterii calității aluminei prin reducerea impurităților din soluțiile de aluminat de sodiu.

ALUM intenționează să continue procesul de dezvoltare sustenabilă, optimizare a producției, creștere și extindere a competitivității companiei printr-o nouă etapă a programului de investiții, care este programată să se deruleze în perioada 2021-2025.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

www.alum.ro

Florența Ghiță

București

Telefon: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro

Despre:

ALUM

ALUM este singurul producător român de alumină calcinată, utilizată pentru producția de aluminiu și are o rafinărie de alumină cu o capacitate de producție de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este furnizată atât pe piața internă către ALRO S.A., parte a grupului Vimetco, cât și internațional. ALUM este listată la Bursa de Valori București din decembrie 1997 pe platforma RASDAQ și a migrat către segmentul ATS, categoria AeRO în mai 2015. Acțiunile sale sunt tranzacționate sub simbolul „BBGA”.

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

Hide URL: 
Show URL