Alum Tulcea, premiat la cea de a XXII-a Conferința “Aluminium of Siberia”, de la Krasnoyarsk, pentru soluția de stocare și utilizare a reziduurilor de bauxită

Joi, 09/22/2016 - 11:21

Tulcea, 22 septembrie 2016 – Alum S.A. (BVB: BBGA) singurul producător de alumină calcinată din România, a fost premiat, la cea de a XXII-a Conferința “Aluminium of Siberia”, de la Krasnoyarsk, pentru soluția pentru depozitare și utilizare a reziduurilor de bauxită.

“Investim constant în proiecte de protecție a mediului, iar faptul că am câștigat această distincție ne confirmă, încă o dată, că soluțiile aplicate de noi sunt viabile, performante și au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător,”a declarat Gheorghe Dobra, Director General Alum. “Echipele de cercetare și dezvoltare ale Alum, împreună cu parteneri externi de la instituții de renume din România și din străinătate, au găsit soluția cea mai potrivită pentru operarea în condiții de siguranță a haldei de șlam, iar acest lucru a fost, încă o dată, confirmat prin primirea distincției juriului de specialitate de la Conferința din Krasnoyarsk”.

Lucrarea “Depozitarea în siguranță și posibilități de utilizare a reziduurilor de bauxită” a fost premiată cu diploma de onoare. În lucrare sunt prezentate rezultatele obținute de Alum pentru stocarea reziduurilor rezultate în urma fabricării aluminei și a posibilităților de utilizare a șlamului în diverse sectoare industriale.

Proiectul de ecologizare a sistemului de depozitare a șlamului roșu, realizat în colaborare cu specialiști de la Hatch Ltd. Australia, Universitatea Tehnică de Construcții din București și IPROLAM S.A, a vizat realizarea instalației pentru depozitarea șlamului îngroșat. Astfel, s-a decis folosirea unui agent de îngroșare pentru pasta de șlam roșu, instalarea de noi sisteme de pompare și transport al șlamului, construcția unui canal ocolitor pentru evitarea inundației, precum și împrejmuirea completă și supravegherea constantă. Iazul decantor pentru șlamul roșu a fost închis parțial, iar în zonă au fost plantați 35.000 de copaci.

În perioada 2009 – 2012, Alum Tulcea a investit peste 10 milioane de dolari pentru modernizarea și retehnologizarea haldei de șlam roșu, iar ulterior a alocat câte 500.000 dolari anual, pentru întreținerea acesteia în conformitate cu normele de mediu.

La cea de a XXII-a Conferință “Aluminium of Siberia”, de la Krasnoyarsk, au participat peste 600 de invitați din 25 de țări care au reprezentat peste 150 de firme, instituții de cercetare și centre de învățământ universitar.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

www.alro.ro

Florenţa Ghiţă

Premium Communication

Bucureşti

Telefon +40 (0) 21 411 01 52

Email florenta.ghita@premiumpr.ro

Despre Alum:

Alum Tulceaeste o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este livrată pe piaţa internă către Alro S.A., parte a Grupului Vimetco, precum şi la export. Acţiunile companiei Alum sunt cotate la Bursa de la Bucureşti din 1997.