BSTDB și Garanti Bank finanțează planul de investiții de mediu al ALUM

Vin, 10/12/2018 - 19:07

București, 12 octombrie 2018 – Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în parteneriat cu Garanti Bank România a acordat o finanțare în valoare de 25 de milioane dolari către Alum, Tulcea ( “Compania” sau “ALUM”), singurul producător de alumină din România, Companiecare face parte din Grupul ALRO.Linia de credit acordată de BSTDB a fost în valoare de 20 de milioane de dolari, restul finanțării fiind asigurat de Garanti Bank. Facilitatea de credit va fi folosită, în principal, pentru a continua investițiile începute de Companie în urmă cu un deceniu și care au ca scop reducerea amprentei sale de carbon.

"Suntem încântați să începem colaborarea cu ALUM, o companie românească de top și un puternic jucător internațional. Finanțarea BSTDB, oferită în parteneriat cu Garanti Bank, sprijină planurile de investiții ale companiei, ce urmăresc creșterea producției și diversificarea gamei de produse. Finanțarea noastră are un impact puternic asupra dezvoltării prin creșterea eficienței energetice și susținerea conformității cu reglementările ce vizează protecția mediului. Împrumutul BSTDB acordat companiei ALUM va spori și cooperarea regională prin exporturi, ca răspuns la creșterea cererii de pe piețe noi, inclusiv din Turcia", a declarat Hasan Demirhan, vicepreședinte BSTDB Banking.

 “Garanti Bank și BSTDB sunt colaboratori pe termen lung. Considerăm că întreprinderile au responsabilități față de comunitățile locale și față de mediu. De aceea, am fost, întotdeauna, dornici să susținem proiecte ambițioase, care au obiective de dezvoltare durabilă, și vom continua să facem acest lucru și pe viitor. Finanțarea acordată către ALUM confirmă acest lucru. Garanti Bank este un membru activ al Consiliului Român pentru Clădiri Verziși, prin urmare, aderă la principiile dezvoltării responsabile și durabile, sprijinind astfel proiectele cu impact social și care urmăresc protejarea mediului înconjurător”, a declarat Çağri Memişoğlu, Deputy General Manager Garanti Bank.

“ALUM a implementat în ultimii ani un program extins de investiții, cu scopul de a crește eficiența energetică, cât și pe cea a proceselor de producție, respectând în același timp reglementările de mediu în vigoare. Această nouă finanțare obținută de la parteneri de afaceri de încredere, precum BSTDB și Garanti Bank  reprezintă încă un pas înainte pentru continuarea programului nostru de investiții pe termen lung, axat pe modernizarea tehnologiei, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea de noi produse cu valoare adăugată și pe proiecte de siguranță și protecție a mediului”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO ALUM.

În perioada 2009-2016, ALUM a investit 28 milioane dolari pentru a moderniza o parte din echipamentele existente, cu scopul de a face procesul de producție mai eficient și de a respecta normele europene privind protecția mediului. Până în prezent, eforturile depuse de ALUM în acest scop au dus la reducerea cu 57% a emisiile de dioxid de carbon. ALUM colaborează, de asemenea, cu un consorțiu de cercetare și dezvoltare organizat de Asociația Europeană a Aluminiului, pentru a lansa un studiu care se întinde pe patru ani și care vizează identificarea unor noi utilizări ecologice pentru reziduurile de bauxită în industriile în care nu sunt utilizate în prezent.

***

Despre ALUM, Tulcea – România

ALUM este singurul producător de alumină calcinată din România, utilizată pentru obținerea aluminiului, și deține o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de Companie este livrată, atât pe piaţa internă către ALRO S.A., parte a Grupului Vimetco, precum şi la export. Acţiunile companiei ALUM sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti din 1997.

Pentru mai multe informații despre ALUM, vă rugăm să accesați www.alum.ro

Despre Black Sea Trade and Development Bank

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central al băncii este în Salonic, Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea economică și relația de cooperare regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capital și garanții pentru proiecte, precum și finanțare în sectoarele public și privat din țările membre. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde euro. BSTDB a primit ratingul pe termen lung “A-” de la Standard and Poor’s (S&P) și “A2” de la Moody’s.

Pentru informații suplimentare despre BSTDB, vă rugăm accesați www.bstdb.org

Despre Garanti Bank Romania

Garanti Bank, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate, și este una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală.

Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, un doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm accesați www.garantibank.ro

Hide URL: 
Show URL