Vimetco Power şi Alum încep consultările publice, parte a procesului de construire a centralei în cogenerare de la Tulcea

Mie, 12/28/2011 - 15:17

 

Vimetco Power a început programul de construire a centralei electrice în cogenerare CCGT (Combined Cycle Gas Turbine), de 250 MW, pe platforma Alum Tulcea. Programul beneficiază de sprijinul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi al unor bănci comerciale. Termocentrala va asigura energie şi abur pentru Alum şi va îndeplini cerinţele de siguranţă energetică ale grupului. Aceasta va livra şi căldură pentru Tulcea.

Vimetco Power si Alum se angajează să implice părţile interesate, comunităţile locale şi alte grupuri interesate în viitoarele investiţii şi alte proiecte importante, printre care si centrala în cogenerare. Planul PPI (Politica de Publicare a Informaţiilor) a fost dezvoltat cu obiectivul de a identifica părţile importante interesate şi de a asigura, unde se poate, că sunt informate despre potenţialele impacte pe care proiectele să le aibă. Planul include şi un mecanism de rezolvare a problemelor.

Rezumatul non-tehnic – Non Technical Summary (NTS) al proiectului şi Evaluarea Impactului de Mediu (EIM) – Environmental Impact Assessment (EIM) sunt incluse pe website-ul Vimetco, Alum şi atât în română, cât şi în engleză.

 

Vimetco:        http://www.vimetco.com/article/ccgt-announcement

Alum:            http://www.alum.ro/en/article/ccgt-announcement

 

 

În plus, se vor afla şi la următoarele adrese


Vimetco

Vimetco Power

Rivergate Center

No. 64, Splaiul Unirii
040036 Bucharest District 4
Romania

Tel: +40 (0)21 408 35 00
Fax: +40 (0)21 408 35 82

 

Alum

SC Alum SA

Str. Isaccei, nr. 82, Tulcea, jud. Tulcea, 820228
Romania

 

PRIMARIA MUNICIPIULUI TULCEA

Strada Pacii nr. 20, Tulcea,
Jud Tulcea 820033

 

ENERGOTERM

SC Energoterm SA
Str. Isaccei nr 73,
Tulcea, jud Tulcea
820207

 

EBRD (Bucharest Office)

Metropolis Center
56-60, Iancu de Hunedoara Bd., 3rd floor, West Wing
Sector 1, Bucharest
Romania
Tel: +40 21 202 7100
Fax: +40 21 202 7110

 

Rezumate ale PPI şi ale Proiectului de mediu şi planului de acţiuni sociale (ESAP) sunt disponibile în română şi în engleză pe site-urile companiilor Vimetco şi Alum.

Vimetco va strânge toate comentariile şi concluziile asociate cu proiectele viitoare. Toate comentariile primite vor fi evaluate în conformitate cu cerinţele “Celor mai bune practici internaţionale.

Toate comentariile vor fi evaluate din punctul de vedere al fezabilităţii pentru a face schimbări care vor  satisface cerintele şi interesele, şi apoi concluziile vor fi comunicate.